PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

MUH. STANDARTLARI

Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. RESMİ GAZETE

DUYURULAR

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu E-Devlet Üzerinden olacak.

 

Daha önceleri şahsen olan yapılan KOSGEB kursları için müracaatlar 2018 yılı itibarıyla e-devlet üzerinden kabul edilmeye başlanmıştır. Uygulama Girişimcilik Eğitimi alarak sertifika sahibi olmak isteyen yeni iş yeri kuracak tüm girişimciler şartlara uygun olmaları halinde rahatlı ile başvuru işlemlerini evlerinden İnternet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirler.

 

E-Devlet Üzerinden Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır ?


Son zamanlarda Uygulamalı Girimcilik Eğitimi veriyoruz diye dolandırıcılıkların artmasının önüne geçilmesi amacı ile KOSGEB çok güzel bir uygulamaya geçmiştir. Bu uygulama sayesinde artık hem kurs başvuruları anında yapılacaktır hemde güven ortamında sağlanacaktır. Hiç bir kuruma ait birimlerine şahsen olarak başvuru yapmadan sağlanan girişimcilik eğitimi müracaatları için elinizde PTT’den 1 TL karşılığında alacağınız bir e-Devlet şifresi olması yeterlidir. Şayet elinizde e-devlet şifresi mevcutsa başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağına geçebiliriz.

Mutlaka https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak sisteme mail ( Elektronik Posta ) adresinizi tanımlayınız. Bu işlemi yapmak için ise ilgili siteye girdikten sonra sağ üst köşede isminizin yer aldığı alandan ilk olarak ” Güvenlik ve Ayarlar ” kısmına giriniz. Sonra orta ekranda yer alan ” Bilgilerim ” bölümünü tıklayınız. Daha sonra ise yan menüde yer alan ” İletişim Seçenekleri ” alanından mail adresinizi güncelleme yapınız. Mail adresinizin doğru bir şekilde girdiğiniz den emin olunuz. Çünkü sistem size yaklaşık 1 ile 5 dakika arasında bir güvenlik kodu gönderecektir. Mail adresinize gelen bu güvenlik kodunu siteye giriş yaparak işlemi tamamlaya bilirsiniz.
Daha sonra http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste adresine giriniz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak istediğiniz şehri ” İl Filtresi ” alanından belirtiniz. Seçili ile ait eğitimler listelendikten sonra ise E-Devlet İle Başvur demeniz gerekmektedir. Şayet madde 1 de anlattığım gibi mail adresinizi sisteme girip onaylattı iseniz direk karşınıza eğitim başvuru formu çıkacaktır. İlgili alanları doğru bir şekilde doldurduktan sonra ” ONAYLA ” demeniz ile KOSGEB eğitimleri için başvurunuz alınmış olacaktır.

 

Girişimcilik Kursunda Verilen Eğitimler Hakkında Bilgi


Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sınıf konferans salonlarında ve atölyelerde KOSGEB uzmanları yada özellik ile işletme branşında öğretim görevlileri tarafından verilmektedir. Girişimcilik kursu 4 ana ders ‘den ve 15 kişilik sınıflardan oluşmaktadır. 4 ana ders;

İş fikirlerinin geliştirilmesi amacı ile verilen ders
Pazarlama tekniklerinin ve Üretim üzerine
Yönetim ve Pazarlama Planlanması
İş Planının Hazırlanması ve Yazılması olmak üzere toplam 32 saattir. Derslerde katılımcılara giriş ve çıkışlarında mutlaka imza artırılmakta devamlılığı gözlem altında tutulmaktadır. Yaş sınırı olmadığı için her yaştan insanları eğitimlerde görmeniz mümkün olacaktır. Eğitim başvurusunu İŞ KUR aracılığı ile yaptıysanız size günlük yevmiye vereceklerdir. Eğitim sonrasında sertifikalar en geç bir ay içerisinde girişimciye yapılan tören ile taktim edilmektedir. Genelde hangi kurumdan aldıysanız o kurumun başkanı tarafından küçük bir kokteyl ile girişimci sertifikasının sahibi olabilmektedir. KOSGEB; hibe kredi ile yeni iş yeri açmak isteyen girişimcilerin iş planı projesine çok önem vermektedir. İyi bir iş planı projesini hazırlamak için derslere katılım gösterilmesi ve kurs bitirme diplomasını alabilmeniz için %80 lik devamlılık göstermeniz gerekmektedir. Eğitimler sizlerin daha emin bir şekilde ve daha doğru bir sektörde işletme kurmanız için oldukça yararlıdır.

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Şartları


Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde ücretsiz olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Şartları aşağıdaki gibidir.

18 Yaşını doldurmuş olmasınız..
Daha önce KOSGEB Girişimcilik Kursu almamış olmalısınız.
Terör veya yüz kızartıcı suç işlememiş olmalısınız.
Yukarıdaki şartları taşıyanların yanı sıra Girişimcilik eğitimi kursuna istedikleri taktirde;

İsteğe bağlı şekilde sigortalı olanlar
Tarımla ile uğraşanlar
Sosyal yardım alanlar
Her hangi bir özel sektörde SGK lı çalışanlar
programa katılabilirler. Programdan devlet memurları da katılabilir, yalnız 657 kanun gereği kendilerine ait iş yerini çalıştıkları süre zarfında kuramazlar. Nihayetin de girişimcilik sertifikası ömür boyu geçerliliğini koruyan bir belgedir.

Not: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2016 yılı itibarı ile 70 saat den 32 saate düşürülmüştür!